Over ons

In 2010 richt Susanne Groen een nieuw castingbureau op: Groen Casting. Nieuw en nét even anders. Met persoonlijke aandacht, oog voor detail en met liefde voor het vak. Omdat 15 jaar ervaring ons heeft geleerd dat het in casting juist om deze dingen draait.

Groen Casting cast professionele acteurs voor dramaseries, films, commercials, theater, musicals en internetfilms. Inmiddels is Groen Casting een van de toonaangevende bureaus in Nederland, waar een toegewijd team met hart en ziel de beste acteurs voor de juiste rol weet te vinden. Elke dag weer. Met elkaar en voor elkaar. Zonder gedoe. Wij houden van ons werk. We love casting.

 

 

 

JUNGLE: Gouden Kalf voor Beste Acteur in TV Drama

NIEUWS

JUNGLE: Gouden Kalf voor Beste Acteur in TV Drama

12 October 2017

We hadden het Nederlands Film Festival niet beter kunnen afsluiten.. Op het L'OR Gouden Kalveren Gala wonnen George Tobal en Majd Mardo gisteravond het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama!
Gefeliciteerd! Wat een geweldige avond!

Lees verder

Bekende YouTube-sterren in nieuwe Videoland-serie

16 October 2017

Light-horror-serie ‘DARE’ vanaf 23 oktober bij Videoland. Op maandag 23 oktober start de nieuwe tiendelige jongerenserie ‘DARE’ bij Videoland. In de horror-light-serie heeft YouTube-ster Justin (Jip van den Dool) samen met Mitch (Yannick Jozefzoon) een YouTube-kanaal genaamd ‘DARE’. Hiervoor voeren zij bizarre opdrachten uit, die zij vastleggen op camera.

Lees verder

JUNGLE genomineerd voor 2 Gouden Kalveren

2 September 2017

JUNGLE is genomineerd voor 2 Gouden Kalveren! Beste Televisiedrama en Beste Acteur voor George Tobal en Majd Mardo!  Gisteravond werd bekend            gemaakt dat Jungle is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama! Lees hieronder het prachtige juryrapport.

Lees verder

Weeën genomineerd voor een Gouden Kalf!

2 September 2017

Ontzettend trots! Weeën, de korte film geschreven en geregisseerd door Nils Vleugels is gisteravond genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Korte Film. Over een maand volgt de uitreiking op het gala van het Nederlands Film Festival. Uit het jury rapport: Deze korte film biedt qua vormgeving een heel eigen en consistente wereld. En een enorm geestige hoofdrolspeler waarmee de jury zich moeiteloos kon identificeren.

Lees verder

Telefilm Ben Brand première in Warschau

27 September 2017

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' beleeft half oktober haar internationale première op het Filmfestival van Warschau. 
Na de vertoning in Polen staan voor het drama van regisseur Ben Brand onder meer nog selectie voor festivals in Sao Paulo (Brazilië) en Talinn (Estland) op het programma.

Lees verder

Cast film Skogafoss bekend!

20 August 2017

Met super veel trots mogen wij bekend maken de cast van 'Skogafoss': Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter'), Gaite Jansen ('Peaky Blinders) en Anneke Blok ('Alles Is Liefde'). Over een week starten de opnames in IJsland met een te gek team. We kunnen niet wachten!

Lees verder
Projecten

Pro-
jec-
ten

  • Film & TV
  • Commercials

Nothing to declare - Hetty de Kruijf

BIND Film - In post-productie

Jungle - Hetty de Kruijf

BIND Film - O.N.S. 2017

When you get home - Ben Brand

25FPS

Weeën - Nils Vleugels

DPPLR

Find this dumb little bitch...- Ben Brand

Submarine Film - Telefilm 2017

Molotov Man - Joris Weerts

Afstudeerfilm HKU

Parnassus - Robin Boissevain

Rocketboy Producties - 3 LAB

Stap 8 - Rick Lenzing

In Case of Fire

Catch - Michiel Doekes

Cycloop

Stand by me - Martijn de Jong

ALP Media - NTR Kort!

Phantom Napalm - Patrick Louwerse

You & Mrs. Jones

97% - Ben Brand

Caviar

Bounty - Finbarr Wilbrink

Unacceptable Productions & Bijker

Perlajanan de Reis - Josscy Aartsen & Dewi Reijs

Film Toko

Hoogtepunt - Joris van den Berg

Flinck Film - Green Filmmaking Competition

April 14th - Hesdy Lonwijk

Untold Stories

Kansloos - Joris van den Berg

Stetz Film - NTR Kort!

Naranjina - Harold van Eck

Blooming Film

Pardoes - Marc Willard, Vincent Schuurman

Efteling

Team

Team

Susanne Groen

Na tien jaar tv-series casten en vijf jaar leidinggeven aan een van de grootste castingbureaus van Nederland, richt Susanne in 2010 Groen Casting op. Wat met een paar commercials begon, is in enkele jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat in de casting voorziet van een breed spectrum aan films, televisieseries en commercials.

 

Lara Toorop

Per toeval komt Lara na haar dansopleiding in aanraking met acteren. Vanaf dat moment begint haar interesse voor het casten. Als oproepkracht werkt ze voor verschillende castingbureaus. Inmiddels is ze een vaste kracht bij Groen Casting.

 

Anita Donk

Na het afronden van de Toneelschool Arnhem werkt Anita als actrice voor verschillende theatergezelschappen en dramaseries. Vanaf 2001 is ze ook werkzaam als castingdirector.

 

Annemarije Heijerman

In 2013 studeert Annemarije af in de filmwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna doet ze voor verschillende films en tv-series productiewerk om uiteindelijk bij Groen Casting aan de slag te gaan.

 

Jitske Windig

Aan de Universiteit van Amsterdam studeert Jitske Media en Cultuur, waarna ze in 2006 begint als planner en producer bij een geluidsstudio. In die functie specialiseert ze zich in stemcasting, wat later leidt tot de overstap naar Groen Casting.

 

Ara Halici

Ara studeert in 2001 af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater en speelt daarna in vijfentwintig verschillende musicals. Tweemaal wint hij een John Kraaijkamp Musical Award. Naast zijn werk bij Groen Casting is hij nog altijd verbonden aan de Frank Sanders Akademie.

 

Roos Netjes

Al vanaf haar vijftiende speelt Roos in verschillende producties en 2013 rondt ze de ArtEZ Toneelschool in Arnhem af. Naast haar werk als actrice werkt ze als oproepkracht bij Groen Casting.

 

Sanne Groenen

Na het behalen van haar bachelor diploma aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musical Theater, speelt Sanne in verschillende theaterproducties. Naast haar werkzaamheden op het toneel is ze werkzaam als oproepkracht bij Groen Casting.

 

Inschrijven

In-
schrij-
ven

Groen Casting werkt uitsluitend met professionele acteurs of acteurs met aantoonbare acteerervaring; figuranten kunnen zich daarom niet inschrijven. Het is belangrijk dat je een CV en goede foto’s meestuurt bij je inschrijving. Minimaal één portret en één foto van jezelf ten voeten uit.

Wil je je bij ons inschrijven, klik dan hier voor het inschrijfformulier.

 

 

Con-
tact

Groen Casting
Falckstraat 15-II
1017 VV Amsterdam 
T 020 627 11 32
info@groencasting.nl